perjantai 30. maaliskuuta 2018

30-03-2018 - 36-vuotias tilintarkastaja debytoi NHL-ottelussa ja piti nollat!

29.3.2018 käyty Chicago Blackhawksin ja Winnipeg Jetsin välinen kamppailu ei jää historiankirjoihin laadullisesti hienona otteluna tai muuten tärkeänä kamppailuna sarjapisteistä. Chicago on jo käytännössä menettänyt mahdollisuutensa pudotuspeleihin ja Winnipeg on varmistanut paikkansa NHL:n pudotuspeleissä.

Ottelu tullaan kuitenkin muistamaan siitä, kuinka 36-vuotias Scott Foster teki NHL-debyyttinsä, torjuen seitsemän kertaa ja pitäen maalinsa puhtaana viidentoista minuutin ajan.

Foster sai tilaisuutensa NHL:n pienen erikoisuuden turvin. Jokaisen joukkueen tulee varmistaa, että tarpeen tullen joukkueilla on käytettävissään joku amatööritaustainen jääkiekkomaalivahti, mikäli jomman kumman joukkueen kaikki matkassa olevat maalivahdit loukkaantuvat ottelun aikana.

Fosterin tähtihetki vaati useamman henkilön huonoa säkää. Chicagon ykkösvahti Corey Crawford oli loukkaantunut jo aiemmin kaudella, kakkosvahti Anton Forsberg loukkaantui ilmeisesti ottelupäivän aamuharjoituksissa ja varaveskarin varaveskari Collin Delia loukkaantui ottelun kolmannessa erässä, jättäen Fosterin hoidettavaksi 14 minuuttia ja yhden sekunnin.

Alla Sportsnetin video Fosterin tähtihetkistä:



Amatööriveskarit ovat olleet valmiudessa vuoden 2013 jälkeen, kun Florida Panthers joutui vastaavaan tilanteeseen ottelussa Carolina Hurricanesia vastaan, kun joukkueen toinen maalivahti oli loukkaantuneena ja lentoyhtiö United oli onnistunut hukkaamaan Panthersin kolmosvahti Jacob Markströmin varusteet, joutui Panthers pukemaan veskarin varusteet maalivahtivalmentaja Robb Tallakselle.

Myöhemmin samalla kaudella Tallas oli hyvin lähellä joutua jäälle, kun Floridan molemmat maalivahdit loukkaantuivat samassa ottelussa Toronto Maple Leafsia vastaan. Alla Sportsnetin video tapahtumasarjasta.



Muut lähteet: CBS

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti