torstai 26. huhtikuuta 2018

26-04-2018 - Vihapuheesta tuomittu YouTube-koomikko valittaa tuomiostaan, hakee rahoitusta joukkorahoituksella

Uutisoimme 23.4.2018, kuinka törkeän loukkaavan videomateriaalin levittämisestä tuomittu YouTube-persoona Markus Meechan, 30, sai 800 punnan sakot ja kuinka mies aikoo valittaa tuomiostaan.

Meechan käynnisti seuraavana päivänä joukkorahoituskampanjan GoFundMe-sivustolla, missä hän kerää rahaa tulevaa oikeuskäsittelyä varten. Aktivisti Tommy Robinsonin haastattelussa Meechan arvioi kustannuksikseen tulevan noin 100 000 puntaa, eli noin 115 000 euroa ja tämän hän asetti keräyskampanjan tavoitteekseen.

Yhdessä päivässä kampanja on saavuttanut tavoitteensa. Tätä kirjoittaessa Meechanin oikeuskuluja varten on lahjoitettu 134 755 puntaa, jotka ovat tulleet 5 914 henkilöltä.

Keräyskampanjasivulla Meechan kommentoi tuomiotaan ja valituksensa syytä seuraavasti: "Ainoa keino, jolla minulle saatiin lyötyä tämä tuomio, oli unohtaa videon konteksti tarkoituksellisesti. Videon konteksti selitettiin itse videolla kahdesti."

"Tätä tuomiota tullaan käyttämään ennakkotapauksena tulevaisuudessa, kun ihmisiä tuomitaan heidän sanomisiensa ja kertomiensa vitsien perusteella. Se asettaa standardin, jonka mukaan oikeus voi tarkoituksenmukaisesti unohtaa konteksti, jotta ihmisiä voitaisiin rangaista ja kohdella kriminaaleina", Meechan selittää GoFundMe-sivustollaan.

Meechan sanoo hukanneensa tämän tapauksen selvittelyyn kaksi vuotta elämästään, eikä halua samaa kenellekkään.

Lähde: GoFundMe, Facebook

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti